Autorijschool Sprong

Rijlessen

Rijopleiding

Tijdens de praktijk lessen leer je stapsgewijs een goede weggebruiker te worden. Je begint met de voertuigbeheersing. Eerst in een rustige omgeving,daarna in wat drukkere situaties. Als je de auto onder controle hebt, dat wil zeggen kan laten doen wat jij wilt,volgt de verkeersdeelneming. Met als basis de verkeersregels moet je samen met het andere verkeer alles veilig laten verlopen. Dit is het moeilijkste gedeelte van de opleiding en vergt het meeste oefening. Aan het eind van je praktijkopleiding moet je zelfstandig kunnen rijden en ook zelf je route kunnen bepalen.Spoedopleiding

Je rijbewijs sneller halen is mogelijk met de versnelde opleiding. Van 4, 6 of 8 weken. Je begint dan met een intest van 2 uur. Hierin wordt bekeken wat je aanleg, handigheid,verkeersinzicht en concentratie is. Aan de hand van de test wordt ingeschat hoeveel lessen je nodig hebt. Je kunt dan kiezen voor losse lessen of voor een van de pakketten.

rijopleiding


Tussentijdse Toets

Een TTT is een rijtest die voorafgaand aan een rijexamen (ongeveer op 3/4 van je rijopleiding) wordt afgenomen door een examinator van het C.B.R. Aan de hand van deze test kan de examinator beoordelen hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij/zij zal je advies geven over je rijvaardigheid.

Je instructeur rijdt ook mee, zodat je samen tijdens de laatste lessen de puntjes op de “i” kunt zetten, voordat je deelneemt aan het echte rijexamen. Ook is het zo dat je al kunt wennen aan een rijexamen, zodat de spanning voor het echte examen stukken minder zal zijn.

Als je tijdens de TTT de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor de verrichtingen en hoef je deze bij het echte examen niet meer uit te voeren. Je kunt er voor kiezen om een TTT te doen, deze is niet verplicht.

16.5 jarige

Vanaf 16.5 jaar mag je rijles volgen en examen doen zodra je 17 bent. Tot je 18emag je rijden met een begeleider naast je. Meer info op www.2todrive.nl

Neem contact op

Contact opnemen

Wil jij een proefles aanvragen of heb je meer informatie nodig?